Copyright © 2004-2009  Sc Smarteck Prod Srl
A.Afectiuni ale pielii si Cosmetica:

Acnee (toate formele)
1. Se curata suprafata de tratat cu o lotiune demachianta
2. Se expune suprafata de tratatat 4 min
3. Se aplica o crema antiacnee
4. Frecventa 2ori pe zi
Rezultate bune se obtin dupa citeva saptamini de tratament

Alergii ,eriteme
Se caracterizeaza prin prurit(mincarime), roseata pielii .
Eritemul interfesier la sugari si copii mici este o afectiune frecventa care rezista la multe tratamente conventionale.
Lumina polarizata are efecte foarte bune chiar spectaculoase uneori.
Se recomanda de asemenea schimbarea marcii de scutec tip pampers sau eliminarea detergentilor de la spalarea
scutecelor textile si folosirea sapunului de casa.
1. Se curata suprafata pielii cu lotiune demachianta, sau mai bine cu apa simpla
2. Se expune suprafata 4 min
3. Frecventa 2 ori pe zi

Alopecie
Prin efectul de crestere a energiei disponibile si de stabilizare al membranelor celulare la nivelul celulelor epidermului si dermului l.p. are un efect ajutator in terapie.Recomandam de asemenea o lotiune care se prepara din 100 cp de Nitroglicerina in 100 ml alcool de 96 grade care prin efectul dilatator asupra microcirculatiei intareste radacina firului de par.
1. Se curata suprafata cu lotiune demachianta sau de preferat cu lotiunea cu Nitroglicerina
2.Se expune la l.p. timp de 4-6 min
4. Frecventa 1 pe zi

Abcese
Sint infectii caracterizate prin roseata , marire de volum asuprafetei si caldura locala.
Atentie la abcesele periunghiale si sub unghiale care se pot dezvolta in profunzime cu interesarea osului caz in care pt stapinirea infectiei se poate rezeca( taia) osul bolnav si de aceea orice infectie care nu se rezolva complet in citevea zile trebuie vazuta de un chirurg.
Abcesele dentare, daca exista colectie purulenta la nivelul radacinii dintelui nu se trateaza decit de catre stomatolog care poate inlatura colectia L.P. putind avea efect ajutator .
Lumina polarizata are efect la suprafata si poate fi folosita cu succes in infectii care nu patrund in profunzime (ex. furuncule )
1. Abcesul se expune timp de 4-6 min .Abcesele dentare se pot ilumina si prin obraz folosindu-se in acest caz un timp de 6-8 min.
2. Frecventa 2-3 pe zi

Arsuri
Arsurile pot fi de mai multe feluri si de profunzimi diferite, ca arsuri solare , prin flacara sau arsuri cu lichide fierbinti.Functie de timpul cit a actionat factorul agresiv va rezulta o profunzime mai mare sau mai mica a zonei de arsura si functie de asta gradul arsurii 1 , 2 , 3 sau 4.Daca suprafata este mare si profunzimea este mare se recomanda consultul unui specialist. Se recomanda curatarea zonei de arsura cu apa si apoi pt arsurile de grad 1-2 aplicarea unui strat subtire de Bioxiteracor spray sau a unui strat subtire de miere de albine dupa care se face expunerea la l. p. de la o ditanta de 10 cm
1. Zona afectata se expune timp de 2 min
2. Frecventa 2-3 ori pe zi

Celulita ( pielea cu aspect de portocala)
L.p. creste efectul cremelor anticelulita
1. Se curata suprafata cu o lotiune demachianta
2. Se expune suprafata timp de 2-4 min
3. Se maseaza cu crema anticelulitica
4. Frecventa 1-2 pe zi

Cicatrici
1. Se curata zona cu lotiune demachianta
2. Se expune 4-6 min
3. Frecventa 2ori pe zi

Eczma sau dermite , dermatite
Eczema este un termen care defineste un grup de afectiuni caracterizate prin inrosirea pielii, mincarime ce evolueaza apoi catre vezicule, cruste si care poate fi acuta subacuta sau cronica.Cauzele pot fi interne, sau externe datorita contactului cu diversi factori agresivi, ca: substante chimice,metale etc.Se recomanda mai intii inlaturarea substantei care produce leziunea apoi expunerea la l.p.
1. Se curata zona cu apa
2. Se expune timp de 2-4 min
3. Frecventa 2 ori pe zi
Herpes,Zona Zoster,Herpes genitalis
Specific acestor afectiuni sint veziculele pline de lichid si senzatia de mincarime si de usturime care insotesc aceste vezicule.La Zona Zoster apare si o durere intensa.Aceste afectiuni sint provocate de un virus care in momentul in care apararea organismului este mai slaba, dupa o boala febrila sau pur si simplu dupa un stress puternic se dezvolta si produce leziunile caracteristice.
1.Se expune timp de 2-4 min
2.Frecventa 2 ori pe zi

Micoze (fungi, ciuperci de piele sau unghii)
1. Se expune zona 6 min
2. Frecventa 2ori pe zi

Negi
1. Se curata cu lotiune
2. Se expune 6 min
3. Frecventa 1-2 ori pe zi
Tratamentul poate dura luni si se poate asocia conform unor retete naturiste cu Rostopasca proaspata (nu uscata) a carei secretie se aplica pe neg, sau conform unei alte retete aplicarea unei solutii obtinuta din macerarae a cojilor de la 2 lamii in otet de mere.

Psoriazis
1. Se expune zona la l.p. 2-4 min
2. Frecventa 2ori pe zi
3. Se poate asocia cu o crema cu un corticoid local tip Dermovate
Un studiu facut intr-o clinica de dermatologie din Bucuresti raporteaza rezultate bune si foarte bune in tratamentul psoriazisului folosind l.p. in combinatie cu tratamentele clasice, mai bune decit folosirea numai a metodelor clasice.Uleiul de Catina aplicat local are efecte foarte bune de asemenea

Rani.zgirieturi
Se face toaleta plagii, adica se curata, se dezinfecteaza, daca este o rana intepata se recomanda efectuarea unei injectii cu A.T.P.A. care previne aparitia tetanosului, se spala cu apa oxigenata si apoi se expune la lumina polarizata care scurteaza durata de vindecare cu aprox 50%.
1.Se expune zona timpde 2-4 min
2.Frecventa 1-2 pe zi
3. Se poate pulveriza spray cu Propolis care este antiseptic , cicatrizant si realizeaza o pelicula care protejeaza zona.

Riduri, piele poroasa
1.Se curata pielea cu lotiune
2.Se expune 2-4min
3.Frecventa 1-2 pe zi

Ulcerul cronic de gamba, sau de decubit
(persoane care nu se pot misca si stau mult timp in pat dezvolta ulceratii mai ales in zona lombara)
Este o leziune caracterizata printr-o ulceratie cu dimensiuni variabile situata in general in zona gambelor care este suprainfectata in mod obisnuit si care are tendinta la cronicizare. Este datorat mai multor factori , cum ar fi factori circulatori , inflamatori, infectosi, de aceea tratamentul trebuie sa fie complex, si este un tratament de lunga durata .In primul rind trebuie rezolvati factorii care au dus la aparitia ulcerului , printr-un tratament care sa se adreseze factorilor ciculatori, metabolici si infectiosi, apoi urmeaza tratamentul complex al leziunii locale care consta in toaleta minutioasa a plagii cu inlaturarea fragmentelor de tesut mort, desinfectia cu Apa oxigenata sau solutii pe baza de iod expunerea la l.p. , aplicarea unei solutii cicatrizante cu Propolis si /sau aplicarea unui pansament cu colagen.Vindecarea plagii trebuie sa se faca din innauntru catre in afara si daca se constata o viteza mai mare de vindecare a marginilor plagii se intrerupe lumina polarizata o perioada pt ca daca se inchide deasupra, mai devreme sau mai tirziu va supura din nou.De aceea tratamentul trebuie controlat in timp de catre un medic.
1. Se face toaleta plagii
2. Se expune la l. p. 2 min
3. Frecventa 1 pe zi.

B. Afectiuni reumatismale si suprasolicitari articulare si musculare

Crampe musculare
Entorse si intinderi ligamentare
Apar prin suprasolicitarea unei articulatii.Deoarece unele pot lasa sechele sau sub aspectul unei entorse poate fi ceva mai grav trebuie consultat medicul ortoped pt ca uneori articulatia trebuie pusa in repaus in aparat gipsat pentru a nu ramine sechele mai tirziu.
Se poate folsi l.p. atit in cazul in care articulatia nu se imobilizeaza cit si dupa imobilizare.
1.Se aplica un unguent antiinflamator cum ar fi Diclofenac ,Indometacin sau altele
2.Se expune la l.p.timp de 6-8 min
3.Frecventa 2-3 pe zi

Lumbago , lombosciatica
Se recomanda in primul rind dormitul pe un pat tare, in asa fl incit coloana vertebrala sa fie intr-o pozitie dreapta.Se folosesc apoi antiinflamatorii generale ( atentie la efectul negativ pe mucoasa stomacala, cei cu ulcer in antecedente pot lua doar cu anumite precautii) , locale (unguente)si decontracturante tip Clorzoxazona sau Diazepam. L.p. se poate folosi in combinatie sau singura.
1.Se aplica un unguent antiinflamator
2.Se expune la l.p.timp de 8 min
3.Frecventa 2 pe zi
Se evita curentii de aer rece si frigul dupa tratament

Monturi ( excrescente ale degetelor picioarelor)
1.Se expune la l.p.timp de 6-8 min
2.Frecventa 2 pe zi

Torticolis (contractura muschilor cefei cu fixarea gitului intr-o pozitie imobila)
Spondiloza cervicala
1.Se aplica un unguent antiinflamator
2.Se expune la l.p.timp de 6 min
3.Frecventa 2-3 pe zi
Se evita curentii de aer rece dupa tratament

Reumatism cronic (dureri in articulatii)
Reumatismul degenerativ apare ca urmare a uzurii si imbatrinirii articulatiilor care daca au si fost agresate printr-un traumatism duc la aparitia durerilor.Articulatiile dureroase pot fi : umar ,cot, mina, sold, genunchi , glezna .
1.Se aplica un unguent antiinflamator
2.Se expune la l.p.timp de 8 min
3.Frecventa 2-3 pe zi
Se evita frigul dupa tratament

Pinten calcanean
Pe linga un tratament antiinflamator local si general se poate folosi si l.p.
1 .Se aplica un unguent antiinflamator
2.Se expune la l.p.timp de 8 min
3.Frecventa 2-3 pe zi

C. Alte afectiuni

Probleme oculare (alergii,iritatii,inrosiri)
In primul rind se incearca inlaturarea cauzei si anume incetarea aplicarii oricaror farduri si crème, sau lentile de contact , acestia fiind factori iritativi care sa intretina afectiunea.Se pot folosi si produse oftalmologice decongestive.
1. Se aplica picaturi decongestive 1-2pic in ficare ochi (sau numai in ochiul afectat)
2. Se expune la l.p. timp de 2-4 min
3. Frecventa 2 ori pe zi

Reflexoterapie
Este o metoda bazata pe constatarea ca organele interne au o proiectie la nivelul plantelor (talpilor picioarelor),care proiectie poate fi folosita atit in scop diagnostic , prin palpare zonele dureroase corespund organelor interne afectate, cit si terapeutic prin masajul zonelor respective actionind pozitiv asupra organului afectat. L.p. poate actiona la acest nivel actionind pe zonele reflexe corespunzind organului afectat si astfel influentind pozitiv organul respectiv.
1. Se palpeaza zonele de pe planta cu maxima sensibilitate
2. Se expune la l.p. timp de 6 min
3. Frecventa 1-2 ori pe zi
Se recomanda si masajul traditional cu ajutorul dispozitivelor de masaj

Hemoroizi
1. Se expune la l.p. timp de 6 -8 min
2. Frecventa 2 ori pe zi

Prostata inflamata
1. Se expune la l.p. timp de 6 -8 min (zona sub scrotala)
2. Frecventa 2 ori pe zi

Sin (glanda mamara) inflamat
Ca adjuvant al tratamentului conventional se poate folosi l.p.

1.Se expune la l.p. timp de 6 min
2.Frecventa 2 ori pe zi

Ruptura de perineu (dupa nastere de obicei)
1. Se aplica Propolis spray, ca dezinfectant si cicatrizant
2. Se expune la l.p. timp de 6 min
3. Frecventa 2 ori pe zi

Gingivita , parodontita (inflamatia gingiei)
Se va utiliza si un tratament antiinflamator(tip Aspirina, Paracetamol).
1. Se expune la l.p. timp de 4- 6 min direct sau prin obraz
2. Frecventa 2 ori pe zi

Otagii (dureri ureche), tiuituri in urechi
1. Se expune la l.p. timp de 6 min direct urechea
3. Frecventa 2 ori pe zi

Sinuzita, guturai
1. Se expune la l.p. timp de 6 min zona frontala stg si dr (pentru sinuzita frontala) si baza nasului stg si dr pt sinuzita maxilara si etmoidala
2. Frecventa 2 -3 ori pe zi
Se pot folosi decongestive nazale, si inhalatii

Dureri la menstruatie
1. Se expune la l.p. timp de 8 min zona abdominala inferioara, si apoi zonele lombare stg si dr 8 min
2.Frecventa 3 ori pe zi

Tuse, raguseala
Pe linga tratamentul conventional (antitusive , antiinflamatorii) pentru o mai rapida rezolvare se poate folosi l.p.
1. Se expune la l.p. timp de 6-8 min zona mediana a gitului, stg si dr
4. Frecventa 2-3 ori pe zi

Stimularea imunitatii
Timusul are un rol foarte important in sistemul imunitar .In timus se matureaza limfocitele T si este situat median, in zona toracica superioara (la baza gitului).El sufera un proces de involutie in timpul vietii si poate sa-si reduca activitatea chiar in cazul unui stress puternic . Exista teorii care afirma ca vulnerabilitatea noastra la boli este crescuta cu virsta si datorita involutiei timusului iar cancerul nu ar putea exista in conditiile unui sistem imunitar puternic.Prin termografie (vizualizarea in infrarosu a corpului) s-a constatat ca in cazul unei depresii a imunitatii zona de proiectie a timusului este mai rece. Argumentele teoretice si practice de folosire a luminii polarizate ne sugereaza ca l.p. poate fi folosita in activarea functiei timusului
1. Se expune zona de proiectie a timusului zilnic 6-8 minute
2. Frecventa 2-3 ori pe zi
Acestea ar fi cele mai importante indicatii ale lumini polarizate culese din lucrarile de specialitate si din experienta noastra dar aceste indicatii nu sint limitative si deoarece l.p. nu prezinta contraindicatii poate fi folosita in orice alte afectiuni respectind indicatiile generale prezentate la inceput.

PRINCIPII DE TRATAMENT

Ghid terapeutic
Recomandari din literatura de specialitate

Se recomanda ca inaintea tratamentului cu lumina polarizata (l.p.)suprafata de tratat trebuie curatata cu putina vata cu apa( spalata) sau folosirea unei lotiuni demachiante tip Lapte Doina , aceasta permitind penetrarea luminii polarizate in profunzime. Distanta la care se pozitioneaza lampa este de 4-5 cm pt a asigura o intensitate luminoasa suficienta , timpii de tratament fiind conceputi pt aceasta distanta. Fascicolul luminos este divergent. In principiu cu cit capul lampii este mai aproape cu atit intensitatea luminii este mai mare dar si suprafata fascicolului luminos este mai mica.Distantele si timpii nu sint critici principiul fiind urmatorul, cu cit afectiunea este mai in profunzime cu atit timpii de expunere sint mai mari, orientativ, afectiunile pielii se trateaza 2-4 min , afectiunile putin mai in profunzime ca traumatisme musculare sau intinderi ligamentare 4-6 min , iar durerile articulare, discopatia lombara 6-8 min. Aplicatiile se vor face 1-3 ori pe zi mai mult nefiind necesar, in principiu afectiunile reumatismale beneficiind de aplicatii mai frecvente iar cele dermatologice frecventa mai redusa. Pentru majoritatea afectiunilor efectul trebuie sa se observe in 10 zile de tratament.  Daca nu exista efect sau chiar sub tratament afectiunea se inrautateste atunci se consulta un medic de specialitate.
Tel. 0314093797
0722330795